free html5 templates
Radionica stripa uz Svjetski dan autizma

Mobirise

Važno je prepoznati probleme prijatelja

Učenici petih i šestih razreda svih samoborskih osnovnih škola u utorak, 2. travnja, sudjelovali su u radionici stripa, koja je održana u samoborskom Centru za mlade Bunker pod vodstvom naše poznate ilustratorice i grafičke dizajnerice Branke Hollingsworth Nara. Dio je to projekta Vjetar u leđa – faza III, kojim je Grad Samobor iz europskih fondova i ove godine osigurao potrebnu pomoć u vidu pomoćnika u nastavi, koji s djecom s različitim teškoćama u razvoju rade tijekom nastavne godine i pomažu im svladati školsko gradivo.

Ova radionica dodatno je potaknula učenike da prepoznaju probleme svojih vršnjaka, a organizirana je u povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Radionica je započela razgibavanjem i igrama u kojima su se djeca s povjerenjem morala osloniti na svoje prijatelje, a nastavljena je izradom tematskog stripa o njihovom viđenju problema s kojima se svakodnevno suočavaju.

U svemu im je pomogla i voditeljica Dječjeg foruma Grada Samobora Bernardica Petravić, koja je djecu za njihov trud nagradila i majicama s oznakom Dječjeg foruma.

Stripovi će biti objedinjeni i u tiskanom izdanju, a njihova promocija je predviđena za svibanj ove godine.